top of page

מהו מתכנן לוגיסטי

מתכנן לוגיסטי הנו אדם שהתנסה במהלך הקריירה שלו במס' תחומים: השכלה הנדסית מתאימה, ניסיון בתחום מערכות המידע לוגיסטיות, ניסיון בתחום הניהול הלוגיסטי וניסיון בתחום התכנון ההנדסי. שלושת התחומים יחדיו מייצרים תובנות רבות המשפיעות אחד על השני.

המתכנן הלוגיסטי עושה שימוש רב בהשכלה שרכש ובאופן שבו הוא מבצע ניתוח מצב, בניסיון הקריירה שלו, בשיטות עבודה ומתודולוגיות שפיתח עם השנים.

מתכנן לוגיסטי טוב הוא אחד שממלא את יומו בעיקר אצל לקוחותיו ובזמנים אחרים בהעמקה בתחום.

מתכנן לוגיסטי טוב הנו אדם שבמהלך הקריירה שלו, יצא לו "ללכלך" את הידיים בניהול מערך לוגיסטי כלשהו והתמודד עם אתגרים שלרוב יועצים אחרים אינם ערים להם (לדוגמא: התמודדות עם עובדים, גיוס עובדי מחסן ונהגי הפצה, תחלופת עובדים גבוה, הבנה שיש הרבה דרכים לפתרון של בעיה, וכו')

חד משמעית! בכל ארגון שבו קיים מערך לוגיסטי, המתכנן הלוגיסטי יכול לגרום לארגון לעבוד בתצורה טובה יותר.

המתכנן הלוגיסטי עסוק כל הזמן בהתמודדות עם מצבים שונים בתחום ויש לו הניסיון מההצלחות וגם מהדברים הפחות מוצלחים. הרבה סיבות יש להתקשרות עם יועץ לוגיסטי, להלן מס' סיבות מרכזיות:

  1. ארגון אשר מעוניין במהלך משמעותי, כגון: מעבר למרלו"ג אחר, בניה של מרלו"ג חדש, הכנסת מערכת מידע לניהול מלאי רצפת מחסן (הכוונה למערכות WMS אבל לא רק).

  2. ארגון אשר רוצה לשפר את המערך הלוגיסטי הקיים אבל לא יודע איך להתחיל וצריך הכוונה ותכנון.

  3. ארגון אשר מבקש לשפר מס' תחומים נקודתיים ואין לו את המשאבים לעשות זאת.

  4. המתכנן הלוגיסטי מסוגל לתת מענה מהיר לסיטואציה מורכבת בארגון באמצעות ניסיונו הרב בשלל ארגונים בהם היה מעורב באופן כלשהו בפתרונות ובכך לחסוך לארגון כסף רב וזמן יקר.

  5. המתכנן לוגיסטי מסייע לארגון לקבל החלטות מושכלות המבוססות בד"כ על נתונים ומידע.

  6. המתכנן הלוגיסטי נדרש להעריך את שלביות הפתרון, לעיתים הפתרון משולב גם עם התפתחות התרבות הארגונית שנדרשת לשינוי גם כן. לדוגמא: בארגון שתרבות הדיווח בו לקויה יהיה קשה להכניס מערכת מידע לכל התהליכים באופן מוחלט ולכן לארגון כזה הייתי ממליץ להכיל שלביות לשינויים.

למה צריך מתכנן לוגיסטי?

סביבת העבודה של המתכנן הלוגיסטי

בתוך הארגון: המתכנן הלוגיסטי בא במגע צמוד עם פונקציות מגוונות בתוך הארגון, כגון: מנכ"ל, סמנכ"ל, מנהל לוגיסטי, מנהל תפעול, מנהל מערכות מידע, מנהלי משמרות, עובדי מחסן ומלקטים.

ספקי שירותים של הארגון: המתכנן הלוגיסטי בא במגע עם גורמי השרות החיצוניים השונים של הארגון, כגון: יועצי בינוי (אדריכל, קונסטרוקטור - במקרה של פרוייקט בניה), יועץ בטיחות אש, ספקי מידוף, ספקי תוכנה, ספקי כלי שינוע, ספקי שירות TPL.

קולגות מקצועיות: המתכנן הלוגיסטי מעבד את הנתונים ומנתח את המצב. זה דורש מיומנות רבה ואחריות רבה. הגב המקצועי של המתכנן הלוגיסטי הם הידע והניסיון שצבר, מערכות היחסים שפיתח עם קולגות מקצועיות. לעיתים אלו יועצים אחרים ולעיתים אלו ספקים מהתחום. בנוסף השתתפות בכנסים מקצועיים בתחום.

כלי העבודה של המתכנן הלוגיסטי

  1. שכל בריא - שימוש בהשכלה גבוהה ובידע תיאורטי. רצוי בתחומים: תעשיה וניהול, מערכות מידע ובינוי.

  2. ניסיון מקצועי -  ניסיון מקצועי אשר גובש במהלך השנים לתפיסת עולם והביא לכדי גיבוש מתודולוגיות של עבודה.

  3. מערכות יחסים – עבודת הייעוץ היא עבודה עם אנשים. בכל עבודה עם אנשים, מרכיב מערכות היחסים הוא חשוב מאוד ולכן מערכת היחסים בין היועץ ללקוח חייבת להיות מבוססת על אמון, הבנה והכרת הארגון. צריך לזכור שהחברה שבה מבוצעת עבודת הייעוץ היא Company לצד ה Society שבה. נידבך חשוב נוסף הוא מערכות היחסים עם קולגות וספקים מהתחום.

  4. תוכנות אופיס – בהם עושה שימוש ב WORD להכנת מסמכי טקסט, POWEWPOINT  בהם עושה שימוש למצגות ואקסל בהם מבצע ניתוח נתונים.

  5. AutoCad – תוכנת שרטוט אשר באמצעותה מסוגל לתאר מערך לוגיסטי ומערך תפעולי כלשהו, זאת בנוסף להתנהלות מול הגורמים המקצועיים (ארכיטקט, קונדסטרוקטור ועוד)

  6. סרט מדידה ומד מרחק לייזר אשר באמצעותם מסוגל למדוד חללים קיימים ולהעביר אותם לשרטוט מתוקן.

  7. מד אור מאפשר למדוד את כמות האור במחסנים. אני מגלה הרבה פעמים כי במחסנים קיימים לא קיימת רמת תאורה מספקת וזה כמובן משפיע גם על התפוקה וטעויות.

  8. פלוטר - מדפסת רחבה המאפשרת להדפיס שרטוטים גדולים מתוכנת אוטוקאד ולהסביר מערך לוגיסטי.

  9. מצלמה טובה - מאפשרת לתעד מצבים שקשה להסביר במילים.

איך תבחר מתכנן לוגיסטי טוב?

  1. ראשית פגוש את המתכנן הלוגיסטי, תתרשם ממנו והקשב לדבריו.

  2. קיימים מס' גופים ופרטים בתחום התכנון הלוגיסטי. בקהילה הזו מרביתם מכירים האחד את השני. קיימים גם שיתופי פעולה ומן הסתם יש גם תחרות. הם קוראים לעצמם "יועצים לוגיסטיים" ואני חושב ש "מתכנן לוגיסטי" הרבה יותר נכון.

  3. שאל על ניסיונו ובקיאותו בתחום. אם קרה שכבר בפגישה הראשונה הוא תרם לך ערך כלשהו - לך על זה.

  4. בדוק האם זה שמנסה למכור לך את הפרוייקט הוא זה המבצע ? אם לא חקור מי בסוף יהיה המבצע. קיימים גופים שעושים עבודה מצויינת במכירה אך בפועל מי שמכר את הפרוייקט בד"כ לא מבצע אותו.

  5. שאל כבר בפגישה הראשונה לגבי כמות שעות מושקעות בפרוייקט. בסופו של דבר מחיר הפרוייקט הוא נגזרת של כמות השעות המושקעות. אמוד את כמות השעות שהיה לוקח לך לבצע והכפל בערך שעה שנראה לך הוגן.

גם אתם יכולים לארגן ולתכנן את המחסן הלוגיסטי שלכם ותוכלו לבנות אותו איך שאתם רוצים. אבל...

אתם צריכים אותי כי אני אובייקטיבי ומקצועי ואוכל להראות לכם את מה שאתם צריכים ! ובהמשך הדרך גם אשגיח שתקבלו זאת. באופן כזה, נוודא שהעסק שלכם יפעל עם המחסן החדש ונפיק את המרב ממנו.

מחיר הוגן ומשתלם. הכי חשובה לי שביעות הרצון שלך

העבודה מתבצעת בשלבים, בליווי צמוד וביחס אישי

הבנה פרטנית ויסודיות של צרכי הארגון

הבנת שלבי הפרוייקט

ומרחב הפתרונות האפשריים

מידע מקצועי נוסף

bottom of page